CASA SI GRADINA

Foraje puturi Bucuresti: Iata ce trebuie sa stii pentru a evita problemele majore in procesul de executare a unui foraj

 • martie 10, 2020
 • 4 min read
Foraje puturi Bucuresti: Iata ce trebuie sa stii pentru a evita problemele majore in procesul de executare a unui foraj

Pentru a beneficia de apa potabila, pentru irigatii sau pentru uz casnic, este nevoie de serviciile unei firme profi de foraje puturi Bucuresti

Lucrarile de forajele sunt adecvate persoanelor care doresc alimentarea cu apa, deopotriva pentru persoanele fizice, spre a obtine apa pentru gospodarie si pentru persoanele juridice, spre a asigura apa pentru activitatile zilnice. De asemenea, forajul unui put este potrivit si pentru irigatii. 

Tipuri de lucrari efectuate de o firme specializata foraje puturi Bucuresti:

 • Forajul puturilor pentru gospodarii: va fi nevoie de obtinerea unui foraj pentru extragerea apei din acviferele de adancime medie.
 • Forajul puturilor pentru irigatii: se va efectua un foraj la adancime mare, intrucat este nevoie de preluarea apei disponibile in acvifer, cu evitarea pierderilor de sarcina hidraulica. 
 • Forajul puturilor pentru firme: pe langa studiile hidrogeologice si avizele necesare pentru constructia oricarui put, pentru excutia unui put care sa faca fata cererii activitatilor zilnice intr-o institutie va fi nevoie si de utilizarea materialelor de calitate. foraje puturi

Ce va urmari echipa de foraje puturi Bucuresti la efectuarea forajului?

 • Tipul de sol/nisipul 

Inainte de a demara lucrarile de foraj, echipa de lucru trebuie sa cunoasca anumite detalii specifice ale zonei, pe care doar un specialist in geotehnie le poate oferi. In plus, un aspect deosebit de important pentru realizarea unui foraj reusit este pietrisul margaritare, ce are rolul filtrant. Fara existenta acestuia, apa pompata ar prezenta nisip. 

 • Pozitionarea corecta a centrorilor

Forajele executate corect depind si de montajul optim al centrorilor. Acestia sunt pozitionati in jurul filtrelor, avand rolul de a indrepta tubulaturile PVC in dreptul gaurilor de sonda spre a nu permite nisipului sa patrunda prin fante. 

 • Alegerea corecta a filtrelor si burlanelor utilizate

Nu este o surpriza faptul ca o lucrare efectuata corect este posibila cu indemanarea echipei de lucru, a echipamentelor folosite, dar si cu materiale de calitate ridicata. Asadar, acestea pot fi alese doar de profesionisti, care decid ce materiale vor utiliza in functie de conditiile de efectuare a forajului. 

 • Profesionistii nu uita de dopul izolator

Pentru forajele cu adancimi medii si mari, este nevoie de introducerea dopurilor izolatoare, astfel incat apa extrasa sa nu prezinte impuritati si bacterii. Dopul izolator poate fi confectionat din ciment sau peleti bentonitici. 

 • Identificarea debitului optim de utilizare

Odata ce forajul este efectuat, echipa de lucru va realiza calcule pentru a decide care este debitul optim de exploatare – date care vor fi predate beneficiarului de catre firma de foraje puturi Bucuresti. Debitul stabilit nu va trebui depasit sub nicio forma, deoarece fortarea pompei la un alt debit va determina aparitia nisipului in apa extrasa. 

 • Efectuarea analizei de apa

Pentru siguranta deplina, echipa de lucu va recomanda realizarea unor analize de potabilitate a apei extrase din noul foraj. In functie de rezultate, exista posibilitate montarii unor filtre extra, pentru eliminarea elementelor pe care apa le-ar putea contine.

 • Realizarea lucrarilor de denisipare

Dupa ce a lucrarea a fost finalizata, mentine contactul cu firma foraje Bucuresti pentru a solicita serviciile de denisipare, atunci cand va fi nevoie. 

 • Mentinerea calitatii apei

Pe langa lucrarile de denisipare care trebuie efectuate la un anumit interval de timp, apa din fantana mai poate fi curatata prin sterilizare – cu ajutorul unei solutii care contine clor, care indeparteaza bacteriile si dezinfecteaza astfel putul. 

foraje puturi ieftine

 Forajele efectuate corect pot fi utilizate zeci de ani, fara a fi nevoie de lucrari de denisipare frecvente. De aceea, aceste proiecte trebuie realizate doar de specialisti in realizarea de foraje puturi Bucuresti, pentru a avea certitudinea lucrarii de lunga durata, dar si a calitatii apei extrase.

Date utile Foraje Puturi Construct:

Telefon – 0754776702 / 0721438891 / 0784338924

Mail – contact@foraje-puturi-construct.ro 

Site web – www.foraje-puturi-construct.ro 

About Author

cameleo

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *