LIFESTYLE

10 lucruri pe care sa le faci pentru tine azi

  • februarie 12, 2019
  • 5 min read
10 lucruri pe care sa le faci pentru tine azi

S-ar putea să te simți bine, s-ar putea să te simți minunat, dar scopul tău ar trebui să fie să te simți mai bine în fiecare zi. Pentru a face acest lucru, iti propunem 10 moduri de a vă îmbunătăți viata, atât pe dinăuntru cât și pe dinafară. Aceste mici modificări vor face o mare diferență – deveniți cea mai buna varianta a voastra!

Lucruri pe care sa le faci pentru tine incepand de astazi

FII TU INSATI

Nu vorbim despre “tine” cea pe care o prezinți la serviciu sau în public; vorbim despre tine, cea din înăuntru. Indiferent dacă această persoană se comportă comic sau este serioasa, dacă este grijulie sau aeriană, trebuie să o îmbrățișezi. Niciodată nu vei simți cu adevărat fericirea dacă te comporți ca o persoană care nu te reprezintă cu adevărat. Dacă te simti presata să fii altcineva din cauza oamenilor din jur sau a locurilor pe care le faci, ar fi mai bine să reevaluezi mediul in care te invarti.

TRATEAZA-TI CORPUL INTR-UN MOD CORECT

Ai doar un singur corp, așa că ar trebui să îl tratezi ca atare. Au dispărut zilele în care te simți vinovați de ceea ce mănânci, de ce bei sau de alte substanțe pe care le-ai introdus în organism. În schimb, începe să preiei controlul și să te îngrijesti. Acest lucru înseamnă să mânanci sănătos, să bei multă apă și să renunti complet la alcool și alte substanțe care pot da dependenta. Nu vei crede cât de bine te vei simți facand acest pas, iar o dată ce faceți, nu va mai exista cale de intoarcere.

Citeste si8 trucuri prin care sa spui NU mancarii de tip fast-food

APLICA REGULILE DE AUR (SI) PENTRU TINE

Când un prieten greseste sau simte ca face ceva gresit in viata sa, ești acolo el, pentru a-l ajuta sa se ridice. Tu de ce te distrugi în aceeași situație? Ar trebui să schimbați imediat tonul vocii voastre interioare într-unul care arata susținere si empatie, încredere si control. E in regula să faci o greșeală – ce nu e bine este să te macini interior si sa te distrugi pentru asta.

LASA OAMENII SA SE APROPIE DE TINE

Pe măsură ce inaintam în vârstă, se pare că este mai greu și mai greu să ne facem noi prieteni. Și, deși este minunat să ținem cei mai buni prieteni de partea noastră, unele relații trebuie taiate de la radadina daca modul vostru de a gandi nu mai corespunde.  De asemenea, este bine să ieși în lume și să întâlnesti oameni noi care sunt pe aceasi lungime de unda cu voi.

…DAR NU PE ORICINE

Nu ar trebui să fiI într-o relație de preietenie doar pentru anu te simti singur. Vei deveni o persoană mult mai fericită dacă elimini oricare dintre prieteniile toxice din viața ta. Pe măsură ce începi să te tratezi mai bine, îți vei da seama că vrei să te înconjori cu oameni care te tratează în felul ăsta. Scapa de orice “prietenie” care nu corespunde noilor tale standarde.

SPUNE “ADIO” STRESULUI

Între muncă, goana bani și relații poate părea că viața devine din ce în ce mai stresantă în fiecare zi care trece. Asigura-te că  acorzi timp pentru relaxare și timp de gandire ori de câte ori te simți stresata. Chiar și cele mai scurte pauze de la ceea ce te stresează te vor lăsa să rejuvenata și mult mai puțin îngrijorata.

SPUNE LUCRURILOR PE NUME

Ar putea fi greu să spui cum te simți – pentru unii, verbalizarea sentimentelor lor este aproape imposibilă. Se pare insa că interiorizarea nu este sănătoasă, deci ar trebui să capeti obiceiul de a le spune celorlalți ceea ce simți și gândești cu adevărat. Cei care sunt cu adevărat prieteni vor face tot posibilul pentru a te ajuta să te simți mai bine.

NU MAI VISA

… si ACTIONEAZA ! Probabil că ai avut anumite obiective gand pentru o vreme. Indiferent dacă vrei să cumperi o casă, să conduci o masina de curse sau să incepi sa pictezi, ar trebui să faci ceva in directia acelui lucru. Chiar și cel mai mic pas va ajuta visul sa devina realitate si te va face să te simți împlinită la sfârșitul zilei.

OFERA-TE VOLUNTAR

Una dintre cele mai bune modalități de a te ajuta pe tine insati este să îi ajuți pe ceilalți. Vei avea un sentiment incontestabil și incomparabil de auto-valoare  când iti oferi timpul in mod voluntar pentru o cauză nobila. Poate că ești un fan al câinilor sau al pisicilor. Petreceți câteva ore un weekend de voluntariat într-un adăpost de naimalute care sunt private de dragostea unui stapan. Mergi la un azil si petrece timp cu persoanele în vârstă. Fă ceva ce te face să te simți mai bine decât înainte.

 APRECIAZA LUCRURILE MARUNTE

O casă liniștită sâmbătă dimineața înainte să se trezească copiii. O masă lipicioasă cu sirop de arțar după ce copiii au luat micul dejun. O plimbare în jurul cartierului într-o dimineață insorita. Chiar și momentele cele mai simple ale vieții au ceva memorabil în ele. Nu trebuie să faci ceva extravagant sau demn de postat in social-media pentru a trai un moment minunat. Tot ce contează este că ești fericita și împlinita.

About Author

cameleo

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *