LIFESTYLE SANATATE

8 trucuri prin care sa spui NU mancarii de tip fast-food

  • februarie 12, 2019
  • 7 min read
8 trucuri prin care sa spui NU mancarii de tip fast-food

Oricat de ireal ar suna, dependenta de mancarea nesanatoasa exista si ne afecteaza pe majoritatea dintre noi, avand in vedere multitudinea de tentantii si timpul din ce in ce mai putin pe care il detinem.

Studiile au demonstrat în mod clar că oamenii poftesc si tanjesc dupa alimente nesănătoase, motiv pentru care tocmai încercarea de a rezista face lucrurile sa se complice. Potrivit descoperirilor, aceste pofte sunt concepute pentru a se asigura că oamenii sunt pur și simplu incapabili să reziste tentației. Motivul este că prducatorii de mancare de tip fast-food introduc in aceste alimente cantitatea potrivită de grăsimi, zahăr și săruri, plus alti aditivii, cu scopul precis de a-i determina pe indivizi nu doar să consume mai multe alimente nesănătoase, ci sa le doreasca si mai mult, chiar dacă sunt satui.

Mancarea fast-food ne face neproductivi

Eliminarea acestora din dieta ta poate fi o provoocare, dar nu toată speranța este pierdută. Exista anumite tactici care vă ajută să depășiți această dependență, chiar dacă sunteți un mare iubitor de junk food. Trebuie să le exersați în mod regulat pentru a le face parte din rutina voastra.

1. Intelege-ti propria minte

Nu este nimic mai important decât înțelegerea propriului proces de gândire și de creare a viciilor. Ești cel mai bun judecător al tău, ceea ce înseamnă că nimeni altul decât tine nu va știi la ce anume tanjesti cel mai mult. Ai o dependenta fata de zahar sau fata de produsele fast-food? Prăjituri sau shake-uri? Odată ce ai răspuns (sincer) la această întrebare, iti va fi din ce in ce mai usor sa te pastrezi departe de aceste lucruri.

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa scoti absolut toate mancarurile nesanatoase din casa.

Dacă este vorba de produse zaharoase, păstrați numai fructele, nucile și produsele din grâu integral, care nu conțin mai mult de cinci ingrediente. Potrivit cercetărilor, este posibil să ajungeți să consumați produsele care sunt ușor accesibile. Dacă locul de muncă se află în apropierea unui local frecvent vizitat,  schimba ruta pentru a ajunge la serviciu.

2. Pune la bataie un plan prin care sa respingi mancarea fast-food

Un plan bine structurat are mari sanse de reusita, indiferent de ce fel de acțiune intenționați să aplicați în viața voastră. Chestia e ca, atunci cand  aveți deja o idee în minte, aveți tendința să o urmați în loc să faceți ceva la voia intamplarii. Deci, cum ar trebui să arate planul de hrană cel care vă ajută să stați departe de juk-food și de alimente procesate?

Faceți o lista de cumpărături pentru alimente sănătoase si mergeti cu ea de fiecare data. O listă vă va ajuta să va păstrați departe de alimentele junk cum ar fi mezelurile, dulciurile, produsele de patiserie, etc.

De asemenea, rețineți că magazinele alimentare sunt gandite într-o manieră care vă va forța să cumpărați mai mult decât intenționați.

Planuieste si actioneaza impotriva mancarii fast-food

Următorul pas este să gândiți masa în avans. Nu va bazati pe sandwich-uri sau alimente pre-procesate. Acestea intra în categoria alimentelor junk. Planificați o masă completa. Acest lucru vă va ajuta să ramaneti la dieta sănătoasă. Odată ce sunteți acasă, gătiți mâncarea și faceți ca procesul să fie cât se poate de interesant. Aceasta va va ajuta sa creati un obicei din gatitul în fiecare zi. În plus, ar trebui să planificați și mâncarea de a doua zi pe care o veți consuma la locul de muncă.

3. Actioneaza in acest sens

Planul este inutil in lipsa acțiunii. Doar nu credeți că mâncarea sănătoasă va ajunge la ușă și se va găti singura? Va trebui să faceți o mișcare pentru a face situația să meargă. Scapa de toate produsele care sunt fie în bucătărie, fie în frigider, care pot fi numite junk. De asemenea, eliminați-vă ascunzătorul secret. Amintiți-vă din nou și din nou că rezultatul final al acestei actiuni este obtinerea unei persoane mai sănătoase și mai fericite. Sportul ajută de asemenea la renunțarea la consumul de alimente nesănătoase. Dacă nu sunteți adeptul sportului, aderați la un grup de sănătate sau fitness sau aerobic, yoga. Acestea vor face minuni pentru dependența de mancare nesanatoasa.

4. Mesteca mai mult, mananca mai putin

Știați că dacă vă faceți timp să mâncați, este posibil să mâncați mai puțin?  Este adevărat, potrivit științei. Studiile spun ca 20 de minute de la momentul în care începeți să mancati, stomacul dă semnale ca s-ar fi saturat. Încercați astfel să oetreceți aceste 20 de minute mestecand cat mai mult. Acest exercițiu va dura ceva timp pana a deveni un obicei, dar cu timpul puteți învăța cu ușurință procesul.

5. Fii atent la culorile din jurul tau

S-ar putea să fi observat că McDonald’s folosește roșu și galben. Aceste culori, împreună cu portocaliul, sunt cele care sporesc foamea și vă fac sa mancati mai mult. Prin urmare, acesta este motivul pentru care majoritatea restaurantelor preferă să aibă aceste culori în schema de decor. Asigurați-vă că zona dvs. de mâncare este lipsită de aceste culori. În plus, tacâmurile și ustensilele pe care le folosiți nu trebuie să aibă niciuna dintre aceste culori în ele.  Un alt lucru de făcut este să utilizați farfurii mai mici, astfel încât să incapa cantități mai mici de mancare. 🙂

6. Regandeste mancarea sanatoasa

Motivul pentru care alimentele procesate rapid arată atât de atrăgător este faptul ca acestea implica diferite culori, texturi și forme. Pentru o alimentație sănătoasă, trebuie să recreați acest lucru cu alimentele sănătoase. Încercați să mancati cele trei mese pe zi in care să adăugați și o varietate de culori și texturi. Asigurați-vă că ele cuprind tot necesarul zilnic, de la sărat la dulce , astfel încât gusturile dvs. sunt satisfăcute pe deplin.

Pacaleste-ti creierul!

7. Cu cat stii mai multe, cu atat vei manca mai putin sanatos

Este atat de simplu sa fii dezgustat de alimentele nesanatoase! Vizionați videoclipuri și citiți  pentru a afla cum sunt realizate produse alimentare junk și veți dori să le mai mâncați. Știați că vopselele roz și roșu folosite ca si colorant alimentar sunt provenite din insecta cosenila? Ah, nu? Mai cautati.

8.  Ai dreptul la o zi in care sa “trisezi”

Da, ai nevoie de ele. Nimeni nu a spus sa renuntati instant la aceste aliemntr, deoarece este aproape imposibil. Deci, zilele de trisare, cum ar fi o dată pe săptămână sau o dată în 10 zile vă vor ține departe de mâncarea nesănătoasă în restul timpului. In plus, vă vor ajuta să reduceți și poftele voastre.

Da, eliminarea junk food-ului poate părea cel mai dificil lucru pentru tine acum, dar cu practica vine perfecțiunea – așa că poți să o faci. Este vorba despre modul de gândire și de educarea creierului în a gandi diferit. Doar asigurați-vă ca ramanesti focusati pe obiectiv și veți fi capabili să învingeți dependenta de alimente proaste.

About Author

cameleo

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *