TRAIESTE SANATOS

6 Alimente Care Îți Dau Energie Pentru Întreaga Zi

  • mai 31, 2019
  • 5 min read
6 Alimente Care Îți Dau Energie Pentru Întreaga Zi

Dacă nu ești chiar cea mai matinală persoană, știi cât de înverșunată poate fi lupta cu patul tău și pregătirea pentru ziua care urmează. Ehe, stai pe aproape, urmează să afli o metodă prin care să ai o zi grozavă! TOATĂ ziua. Poți fi un superstar dimineața – trebuie doar să aprovizionezi bucătăria cu alimente care  dau energie dimineața, astfel încât să-ți fie la îndemână să mănânci bine pentru a te înarma coresponzător pentru întreaga zi.

Când vine vorba de micul dejun, rutina fiecăruia este diferită. De exemplu, unii se trezesc greu și nu pot mânca nimic, în timp ce alții nu par să depună niciun efort în acest sens. Cum se trezesc, hop și micul dejun. Este o idee grozavă să acorzi atenție alegerilor alimentare, pentru că felul în care prima masă afectează modul în care te simți întreaga zi merită tot efortul. Iată câteva alimentele care fac ca mesele să devină incredibil de energizante:

 MIEREA NATURALĂ

Când încerci să capeți o doză de energie, tratezi problema cu zahăr, nu-i așa? Poate o brioșă, poate un suc carbogazos. Sau de ce nu, cu o ciocolată. Zaharul este cu siguranță gustos, dar îți va ține nivelul de energie sus destul de puțin timp . La urma urmei, se numește un “sugar crash” pentru un motiv.

În locul opțiunilor artificiale, alege o alternativă naturală – cum ar fi mierea – pentru a îndulci produsele preferate la micul dejun, cum ar fi ovazul, ceaiul, salata de fructe și iaurtul. Verifică lista ingredientelor pentru a te asigura că mierea este 100% naturală, în stare brută și fără aditivi.

 SOMON 

somon mic dejun

Peștele pentru micul dejun ar putea suna neconvențional, dar ai gustat vreodată în combinație cu brânză cremoasă pe o felie crocantă de pâine? Îți vei schimba total părerea.

Somnul este un aliment alimentar care contribuie aduce multe beneficii pozitive pentru sănătate, inclusiv pentru nivelurile de energie din timpul zilei, datorită vitaminelor B, în special B12, care pot ajuta la stimularea energiei și la combaterea oboselii în mod natural.

OUĂ

oua mic dejun

Ouăle sunt atât de bogate în proteine ​​și vitamine B, încât nu numai că sunt o sursă excelentă de nutriție, dar sunt și extrem de versatile în privința preparării lor. Ce pot face vitaminele B cu energie? Vitaminele B sunt esențiale pentru funcționarea adecvată a enzimelor și când enzimele sunt în cantitate optimă, corpul tău este capabil să distrugă alimente mai eficient în energie.

 OVĂZ 

ovaz mic dejun

Ovăzul este plin de fibre unice numite beta-glucan de ovăz (fancy, huh?) care sunt legate de nivelurile scăzute de colesterol și de senzația de sațietate. Din această cauză,  ovăzul stă deasupra majorității cerealelor și, deoarece acestea conțin o mulțime de antioxidanți, chiar ajută la protejarea sănătății cardiovasculare. Pregătirea ovăzului cu lapte va crește conținutul de proteine, deoarece ovăzul nu e o sursă semnificativă de la sine. Dar, în ansamblu, este o alegere excelentă pentru o energie durabilă pe tot parcursul zilei.

 QUINOA

Nu ești fan al ovăzului? Nicio grijă! Ce zici de quinoa? Este o sursă excelentă de nutrienți, cum ar fi mangan, acid folic, magneziu și are un indice glicemic scăzut, o porție din acest boabe de pseudo-cereale poate ajuta la reglarea nivelului zahărului din sânge pentru întreținerea energiei pe parcursul zilei. Știu, știu, quinoa este de obicei asociată cu alimentele de cină. Partea bună este că există multe lucruri pe care le puteți face cu quinoa pentru a vă satisface gusturile.

 IAURT GRECESC

Dacă ești  într-o criză majoră de timp dimineață, un pahar de iaurt grecesc este o modalitate minunată de a rămâne în grafice pentru micul dejun sănătos și plin de energie pe care ți l-ai propus. Iaurtul grecesc este deosebit de bun pentru că este o sursă sănătoasă de carbohidrați, grăsimi și proteine, făcând din micul-dejun o masă echilibrată și incredibil de satioasă pentru corpul tău în ansamblu. În plus, iaurtul este baza de la care puteți porni pentru a crea o masă mai complexă, dacă se dorește. Nuci, semințe și fructe pot fi toate încorporate în iaurt pentru o gustare și mai satisfăcătoare, care vă va menține starea de sațietate și de energie cel puțin până la prânz.


 

About Author

cameleo

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *