BEAUTY

Cum sa cureti pensulele de machiaj in 5 pasi simpli

  • martie 19, 2019
  • 3 min read
Cum sa cureti pensulele de machiaj in 5 pasi simpli

Este ciudat de satisfăcător să vezi cum culoarea se scurge în chiuvetă, nu-i așa?

Dacă te declari vinovată de neglijarea pensulelor de machiaj, lăsând fardul și crema să se acumuleze pe părul mătăsos al pensulelor timp de câteva săptămâni sau folosind mai mult de o culoare fără a curăța între sesiunile de machiaj … este bine! Se întâmplă chiar și celor mai ocupate dintre noi. Dar este bine să petreceți câteva minute în fiecare săptămâna pentru a le curăța. Este mai ușor decât crezi! Să vedem ce putem face!

CÂT DE DES AR TREBUI CURĂȚATE PENSULELE DE MACHIAJ?

O data sau de doua ori pe saptamana. În mod ideal, periile ar trebui să fie curate de fiecare dată când sunt folosite, dar aceasta ar putea fi o adevărată provocare pentru majoritatea dintre noi. O dată sau de două ori pe săptămână este probabil adecvat pentru periile folosite pentru machiajul machiajelor de tip pudră, cum ar fi fardurile de pleoape și bronzerele. Dar periile folosite pentru machiaj lichid sau crema (fond de ten, anticearcan, baze de machiaj) trebuie curățate zilnic, deoarece sunt mai predispuse să găzduiască bacterii pot provoca infecții urate.

CU CE SE POT CURATA PENSULELE DE MACHIAJ

Sapunul sau samponul de bebelusi este o solutie foarte buna pentru curatarea pensulelor de machiaj. Ele pot  să fie utilizate pe scară largă pentru curățarea periilor și funcționează foarte bine. Este recomandata în special curățarea periilor de fibre naturale cu șampon pentru bebeluși deoarece este foarte eficient. În timp ce produsele de uz casnic precum uleiul de măsline și oțetul sunt adesea menționate ca soluții pentru curățarea pensulelor, este mai bine să le păstrați în bucătărie. Dacă doriți un produs special creat pentru curățarea pensulelor de machiaj, ele poti fi cumparate din cea mai mare parte din magazinele specializate pe produse de machiaj.

Acum, că aveți informațiile și instrumentele necesare pentru a face treaba, iată un ghid pas cu pas pentru curățarea periilor de machiaj:

 Țineți sub jet de apă

Clătiți perii pensulelor. Evitați să udați deasupra mânerului periei, pentru că se poate slăbi adezivul în timp.

 Masați delicat cu săpun

Spălați perii prin mișcări pensulare de-a lungul palmei într-o soluție de săpun pentru copii, dacă nu aveți ceva special în acest sens. Dacă aveți mai mult de o pensulă pentru spălare, curățați-le pe rând.

 Clătiți din nou

Asigurați-vă că apa nu atinge mânerul periei.

 Stoarceți delicat apa

Apăsați ușor pensulele, storcând excesul de apă.

 Lasa-le la uscat 

Așezați peria sau periile plate pe un prosop si lasati-le peste noapte. Pana dimineata, vor fi pregăte să le folosiți din nou.

Mulți make-up artisti cred că periile sunt cel mai important pas pentru obținerea machiajului grozav, așa că dacă a trecut destul de mult de când nu le-ati mai curatat, ar fi timpul sa treceti la treaba, girls!

About Author

cameleo

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *