CASA SI GRADINA CURATENIE & ORGANIZARE

8 lucruri din baie de care sa scapi acum pentru o baie organizata

  • martie 11, 2022
  • 5 min read
8 lucruri din baie de care sa scapi acum pentru o baie organizata

Este timpul să renunți la aceste articole care nu face altceva decât să provoace dezordine și care adună murdărie. Eliberați-vă dulapurile și sertarele pentru o baie mai curată și mai organizată.

Baia este centrul oricărei rutine de dimineață și de seară, precum și al unei varietăți de nevoi de bază pe parcursul zilei. Odată cu toată această activitate vine dezordinea, iar într-o cameră de obicei mică, cum ar fi baia, nu vă puteți permite să pierdeți spațiu cu articole de care nu aveți nevoie.

Unii dintre cei mai obișnuiți “vinovați” de dezordinea din baie, cum ar fi medicamentele expirate și produsele cosmetice, pot chiar reprezenta un pericol pentru sănătatea dumneavoastră.

Eliminarea articolelor care au trecut de apogeul datei de expirare sau pur și simplu cele care au devenit inutile vă va ajuta să obțineți o baie mai curată și mai organizată.

Verificați-vă dulapurile, blaturile, sertarele și rafturile pentru aceste articole de baie care cauzează dezordine, apoi luați măsurile necesare pentru a le elimina în mod corespunzător. Scăpând de aceste lucruri neesențiale, veți avea mai mult spațiu pentru a organiza eficient lucrurile de care aveți cu adevărat nevoie și le utilizați în rutina zilnică.

CREDIT: MICHAEL PARTENIO

Produsele de îngrijire expirate

Majoritatea articolelor de toaletă, cum ar fi soluția pentru lentilele de contact, apa de gură, șamponul și săpunul, au date de expirare. Odată ce termenul este depășit, aceste produse pot începe să se strice și să-și piardă eficacitatea sau chiar să te îmbolnăvească. Verificați data pe fundul recipientului pentru a determina dacă este încă bun de utilizat. Dacă nu găsiți o dată de expirare, îți recomandăm să-l arunci, mai ales dacă nu reușești să-ți amintești când l-ai cumpărat.

 Cosmeticele vechi

Toate acele produse de înfrumusețare din raftul cu cosmetice nu sunt concepute să dureze pentru totdeauna. Mai ales dacă au fost deja deschise, produsele cosmetice precum fardul de pleoape, fondul de ten, rujul și rimelul încep să scadă în calitate în timp și pot adăposti o mulțime de bacterii. Pentru a determina termenul de valabilitate, verificați pe etichetă o pictogramă de borcan mic care conține un număr cu litera M lângă ea, cum ar fi 6M sau 12M. Aceasta indică numărul de luni în care produsul va dura după ce l-ați deschis. De asemenea, ar trebui să fii atent la schimbările de culoare, consistență sau miros. Acestea sunt semne că machiajul tău nu mai este potrivit pentru utilizare.

 Medicamentele vechi

Curățați-vă dulapul cu medicamente de orice pastile sau vitamine care nu mai sunt necesare sau expirate. Ele nu mai prezintă siguranță în folosire. Cele mai multe vor avea o dată tipărită pe etichetă cu o dată de „cel mai bun înainte” sau „de utilizare până la”.

 Produse cu dimensiunea eșantionului

Fii sincer: chiar ai de gând să folosești toate acele mostre de produse gratuite și articole de toaletă în miniatură obținute de la hoteluri? Dacă nu, ele doar adaugă la dezordine. Scapă de colecția de mostre de unică folosință pentru a face loc produselor de dimensiune completă pe care le utilizați efectiv.

 Prosoape uzate

Identifică toate prosoapele care sunt zdrențuite, pătate sau care miros permanent a cățel ud 😀 Economisiți spațiul de depozitare pentru cele în stare bună pe care le folosiți cu adevărat cu plăcere. Reutilizați prosoape vechi și cârpe de spălat pentru curățarea casei sau luați în considerare donarea lor unui adăpost local pentru animale, unde pot fi folosite pentru a oferi confort animalelor.

 Periuțe de dinți vechi

Periajul de două ori pe zi poate uza foarte mult periuța de dinți, iar bacteriile și particulele de alimente se pot acumula între peri în timp. Din aceste motive, specialiștii în domeniu vă recomandă să înlocuim periuța de dinți la fiecare trei până la patru luni. Schimbați-o și mai devreme dacă perii devin vizibil uzați.

 Instrumente de coafat deteriorate

Uneltele precum uscătoarele de păr, fiarele de călcat și aparatele de îndreptat se pot uza cu rapiditate dacă sunt utilizate frecvent. Dacă oricare dintre aceste dispozitive pare deteriorat, are cablurile întrerupte sau uzate sau începe să funcționeze defectuos, ar trebui să le aruncați imediat pentru a evita riscul de șoc sau incendiu. Consultați programul local de gestionare a deșeurilor pentru a vedea dacă pot accepta aceste articole pentru reciclare.

CREDIT: JAY WILDE

 Bureții de baie vechi

Mai ales atunci când sunt depozitati în mediul cald și umed al unui duș, bureții și lufa oferă condiții optime pentru creșterea bacteriilor. Planificați să le înlocuiți la fiecare una sau două luni, sau mai devreme dacă observați pete de mucegai sau un miros neplăcut.

About Author

cameleo

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *