CASA SI GRADINA

5 sfaturi pentru a alege cea mai bună gresie pentru baia ta

  • septembrie 19, 2022
  • 4 min read
5 sfaturi pentru a alege cea mai bună gresie pentru baia ta

ALEGE GRESIA DE ACCENT PRIMA DATA

De obicei, atunci când începem o renovare a unei băi avem o gresie pe care visăm să o includem în designul nostru. Ia acea gresie de vis și folosiți-o ca punct de plecare pentru celalalt model de gresie pe care o veți alege pentru designul băii dumneavoastră.

 INCEARCA SA NU FOLOSESTI MAI MULT DE 3 TIPURI DIFERITE DE GRESIE

Foloseste ca punct de plecare gresia-accent si utilizați-o pentru a lua decizii pentru celelalte plăci pe care le veți include în design. Dacă trebuie să aveți o culoare sau un model cu adevărat unic și va fi punctul focal al designului dvs., trageți din el culori mai subtile pentru a le folosi în plăcile de accent. Dacă totuși prima alegere este cu adevărat simplă (cum ar fi o gresie albă), poate doriți să adăugați un element de interes cu un model de accent colorată pentru a adăuga interes.

În mod obișnuit, veți alege o gresie pentru podea, o faianta pentru perete pentru duș/cadă sau chiar toți pereții din baia dvs. și o gresie de accent care va fi folosită ca punct focal. Aceasta este doar un ghid. Nu vă fie teamă să încălcați puțin regulile.

IA IN CONSIDERARE MENTENATA EI

Cui ii place sa faca curat? In special sa curete cada și dușul?

Cri-cri? Nimeni pe aici?

Ok, in cazul acesta, atunci când alegeți gresie pentru aceste zone foarte umede, probabil că veți dori să alegeți plăci de porțelan sau ceramică, deoarece acestea nu necesită întreținere. (Veți dori să verificați din nou pentru a vedea dacă trebuie sigilate in vreun fel.)

Placile din piatra naturala necesita mai multa intretinere si trebuie sigilate in mod obligatoriu. Sunt cu siguranță mai mulți pori, așa că tind să se țină de murdărie și să se întunece mai mult in tinp. Dacă doriți să adăugați textura cu piatră, poate fi o idee bună să o utilizați pe podea sau într-o zonă mai puțin umedă.

În cele din urmă, gresia de sticlă este atât de frumoasă și face un perete grozav sau ca  perete de accent. Este super alunecoasa, așa că nu funcționează bine pe podea.

 ATENTIE LA MARIMEA PLACILOR

Gresia cu placa mare este cu siguranță în tendințe atunci când vine vorba de podele pentru baie. Dacă alegeți să mergeți în această direcție, puteți utiliza aceeași gresie tăiată la dimensiuni mai mici într-o zonă diferită a băii.

De exemplu, dacă utilizați gresie de 12 x 24 pe podea, puteți folosi aceeași gresie pe podeaua băii în 2 x 2 secunde pentru a continua culoarea pe întreg podeaua, dar creând o pardoseală de duș mai putin alunecoasa.

 ELEMENTELE DE DECOR

Cum îmi decorez baia?
Nicio remodelare nu este completă până când nu au fost adăugate ultimele – în acest caz, decorul băii. aici, termenul decor poate fi folosit destul de liber; chiar și un suport pentru hârtie igienică poate adăuga stilul spațiului dacă este ales corect. Alege oglinzi de baie, lumini, corpuri de iluminat cu finisaje care reflectă aspectul pe care încerci să-l obții și potrivește sau coordonează dozatoarele de săpun, suporturile pentru periuțe de dinți și coșurile de gunoi pentru o senzație de coeziune. Dacă sunteți suficient de norocos să aveți spațiu suplimentar pe blat sau pe perete, adăugați niște lucrări de artă sau o vază decorativă cu flori proaspete.

Pentru cei care nu doresc să facă o renovare completă, ideile de amenajare a băii la scară mai mică pot fi realizate prin simpla schimbare a unora dintre vechile accesorii și schimbarea schemei de culori cu lenjerie sau vopsea nouă. Nu vă fie teamă să combinați idei de amenajare a băii similare, dar diferite, pentru a crea un aspect complet unic pentru casa dvs.

Pentru amenajarea băii pentru copii, luați în considerare culorile strălucitoare și modelele unice, dar rețineți și că copiii depășesc tendințele destul de repede, așa că evitați mofturile. Siguranța este de cea mai mare importanță în baia unui copil, așa că asigurați-vă că aveți lucruri precum covorașe pentru cadă, huse pentru robinete și o clemă pentru toaletă (în funcție de vârstă).

CIRESTE SI: 8 lucruri din baie de care sa scapi pentru a avea o baie organizata

About Author

cameleo

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *