IDEI PENTRU ACASA

Corpuri de iluminat – cum le alegem pentru a avea lumina corecta in fiecare camera?

  • februarie 15, 2019
  • 4 min read
Corpuri de iluminat – cum le alegem pentru a avea lumina corecta in fiecare camera?

Ambianta din incaperile locuintei este creata de stilul decorativ care predomina, modul in care culorile se completeaza si mai ales in functie de iluminarea aleasa, respectiv selectarea unor corpuri de iluminat potrivita fiecarei camere.

Oricare ar fi tipul acestora – plafoniera, lampadar sau veioza – decoratorii de interior opteaza intotdeauna pentru lumina calda, care este optima pentru incaperile locuintei, indiferent de activitatile desfasurate.

Determinarea activitatilor desfasurate in locuinta – ce corpuri de iluminat se potrivesc in dormitor?

In functie de tipul de locuinta, dar si de activitatile desfasurate aici, dormitorul nu este doar spatiul de odihna, de cele mai multe ori fiind si locul unde este amplasat dressing-ul si chiar spatiul de lucru, pentru cei care lucreaza si acasa. Chiar si in cazurile in care acestui spatiu nu ii este alocata decat activitatea de odihna, cei mai multi prefera sa se relaxeze aici, cu o carte buna si un ceai fierbinte. De aceea, iluminarea din dormitor trebuie sa provina de la mai multe surse, alegandu-se acele corpuri de iluminat care pot sustine toate activitatile de aici:

Lumina de baza, generala, este asigurata de plafoniere, aplice si orice varianta de iluminare care se monteaza pe plafonul incaperii. Plafonierele sunt corpurile de iluminat care se regasesc in majoritatea caselor si spatiilor, gama lor cuprinzand lustrele, aplicele sau spoturile. Asezarea acestora se face in functie de suprafata camerei, insa despre aplice si lustre probabil stiai deja ca sunt montate in centru, pentru ca lumina sa fie difuzata echilibrat.

Iluminarea concentrata, care este asigurata de amplasarea corpurile de iluminat potrivite: pe noptiera sau pe birou pot fi asezate veioze cu lumina calda, portocolie spre exemplu. Este preferabil sa se evite becurile cu lumina foarte puternica pentru iluminarea concentrata – alba sau albastra. Totodata, daca spatiul dormitorului este mare, se pot monta si lampadarele potrivite decorului.

Corpuri de iluminat – cum pot fi imbinate in restul incaperilor?

Avand in vedere gama diversificata de corpuri de iluminat care este disponibila in prezent, nu va trebui sa te ingrijorezi cu privire la designul celor pe care le consideri cele mai potrivite pentru decorul casei, dar care asigura si o iluminare corespunzatoare.

Astfel, pentru living, camera de zi sau incaperile tip open-space vor trebui imbinate cele doua tipuri de iluminare optime pentru dormitor si restul casei – iluminarea generala si cea concentrata, insa poti adauga si un al treilea tip de lumina: iluminarea de accent.

Iluminarea de accent este cunoscuta drept lumina cu zona restransa. Mai exact, se refera la precizia cu care ilumineaza o anumita zona, un anumit punct sau chiar spatiul in care este amplasat o piesa de mobilier, un obiect decorativ, de amenajare sau unul de arta, oferindu-i efectul dramatic care este dorit in camerele de zi, sufragerii sau holuri. Acest tip de iluminare este integrat inclusiv in receptiile companiilor, ale hotelurilor, centrelor de evenimente etc.

Surse de lumina sanatoasa – alege corpuri de iluminat care sa te ajute in desfasurarea activitatilor

veioze

Mai presus de toate, iluminarea casei si a oricarui tip de spatiu trebuie sa fie optima pentru ochii celor care utilizeaza spatiile. In mod evident, lumina naturala este cea mai sanatoasa pentru ochii tai, insa venirea serii nu trebuie sa insemne intreruperea activitatilor preferate sau desfasurarea lor in conditii necorespunzatoare.

Daca nu este decis in privinta articolelor e iluminat care se potrivesc spatiului amenajat, este recomandat sa soliciti ajutorul unui specialist – fie ca este vorba despre furnizorul acestora, despre un designer de interior sau despre meseriasul in amenajari cu care obisnuiesti sa colaborezi.


Pentru corpuri de iluminat variate, acceseaza website-ul www.alexim-light.ro, si vei regasi toate tipurile de lampadare, plafoniere si veioze create in stiluri decorative actuale, iar daca intentionezi sa duci la bun sfarsit un proiect mai pretentios de iluminiare, cei de Alexim Light Design vor deveni partenerii tai pentru personalizarea articolelor de iluminare dorite.  


Comenzi si informatii:

Telefon – 0728 697 440

Mail – contact@alexim-light.ro 

Website – www.alexim-light.ro

Adresa Showroom – B-dul 22 Decembrie, Bl.45A (parter)- Deva, Hunedoara

About Author

cameleo

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *