BEAUTY LIFESTYLE SANATATE

Știai că mierea de albine te ajută să slăbești?

  • octombrie 18, 2019
  • 5 min read
Știai că mierea de albine te ajută să slăbești?

Beneficiile pe care mierea le are se aplică în majoritatea programelor de pierdere în greutate. Dacă încercați să slăbiți, mierea poate fi foarte utilă. Însă înainte de a discuta despre implicațiile mierii în procesul de scădere în greutate, ar trebui să abordăm unele dintre concepțiile greșite pe care oamenii le au adesea cu privire la consumul de miere.

Mulți oameni întreabă: Mierea nu este un tip de zahăr? Nu contribuie la creșterea în greutate? Nu caloriile din miere se opun eforturilor noastre de a scădea în greutate?

Ei bine, mierea de albine conține zahăr. Totuși, spre deosebire de zahărul rafinat, aceasta conține vitamine și minerale utile organismului. Zaharul de masă rafinat, pe care oamenii îl folosesc adesea pentru a-și îndulci alimentele, este considerat o sursă de “calorii goale”, ceea ce înseamnă că nu există nici un beneficiu în a-l consuma.

Câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre miere

În mod normal, pentru a digera zaharul pe care îl consumăm, vitaminele și mineralele stocate în organism sunt utilizate, fapt care consumă multe substanțe nutritive esențiale. Aceste substanțe nutritive sunt indispensabile pentru a arde grăsimile și colesterolul, astfel încât ingerarea zahărului este oarecum risipitor. Prin urmare, atunci când mâncați prea mult zahăr, aveți tendința de a vă îngrășa nu numai din cauza caloriilor, ci și din lipsa de vitamine și minerale. Mierea echilibrează acest efect deoarece este o sursă bună de substanțe nutritive care ne ajută să slăiim mai ușor, atâta vreme cât este consumul este limitat, deoarece, la urma urmei mierea este o sursă de glucoză / zahăr!

Mierea oferă organismului apă, energie, fibre, zahăr și diverse vitamine și minerale. Acesta conține minerale, cum ar fi fier, sodiu, potasiu, fosfor, zinc și calciu. Mierea conține și vitamine care includ folatul, niacinul, riboflavina, vitamina C și vitamina B6, dar prezintă niveluri scăzute de seleniu, proteine, fibre și aminoacizi. Pentru persoanele care sunt supraponderale sau obeze, mierea nu numai că reduce riscul de tulburări cardiovasculare, dar nici nu crește greutatea corporală. Constatările unei cercetări sugerează că consumul de miere poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol în comparație cu zahărul. De asemenea, duce la o creștere mai mică a nivelurilor de glucoză din plasmă în comparație cu zahărul.

Beneficiile consumului de miere naturala în procesul de slăbire

Menționăm mai jos cele mai frecvente beneficii ale mierii de albine în raport cu pierderea în greutate.

Mierea și apa caldă

Specialiștii spun că mierea are capacitatea de a mobiliza grăsimea stocată. Când această grăsime este arsă pentru a furniza energie pentru activitățile zilnice, se va observa o scădere treptată a greutății și o ameliorare a problemelor de obezitate. Mierea s-a dovedit a crește pozitiv nivelul colesterolului bun din organism și, de asemenea, reduce tulpina cardiovasculară cu o rutină regulată a activității fizice și o dietă echilibrată, ceea ce înseamnă că puteți să deveniți o persoană mai activă și să aveți o viață mai sănătoasă sănătoasă. Cercetările sugerează că mierea de miere (aproximativ o linguriță, adică 5 grame pe zi), amestecată în 150 ml de apă călduță poate stimula acest proces benefic.

Mierea și sucul de lămâie

Mierea poate ajuta la scăderea în greutate atunci când este consumată cu apă călduță și suc de lămâie. Mierea vine la pachet cu 26 de aminoacizi și un număr de vitamine și minerale valoroase menționate mai sus. Prin reglarea metabolismului, alimentele sunt digerate, asimilate și utilizate în mod corespunzător, grăsimea este transformată în energie utilizabilă. Se va observa astfel, îmbunătățirea sănătății generale. Sucul de lămâie din acest amestec aduce un aport de vitamina C, care curăță și mărește funcția hepatică și accelerează arderea grăsimilor. Mai mult, sucul de lămâie mărește funcția de glutation, care este un antioxidant cheie pentru combaterea radicalilor liberi din corpul nostru și creșterea imunității. Combinând puterea de scădere în greutate a sucului de lămâie cu efectele stimulatoare ale metabolismului, acest elixir, consumat o dată pe zi, vă poate oferi rezultate foarte bune.

Mierea și scorțișoara

O altă rețetă populară combină scorțișoara cu mierea și apa caldă. Studiile de cercetare sugerează că utilizarea scorțișoarei este benefică pentru scăderea în greutate. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o linguriță de scorțișoară cu o lingură de miere și o cană (150ml) de apă călduță. Se amestecă bine aceste ingrediente și se bea pe stomacul gol. Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot duce la creșterea stocării grăsimilor în organism, astfel că scorțișoară are un impact pozitiv asupra acestui aspect al pierderii în greutate. Împreună cu puterea de metabolizare a mierii, acest amestec poate fi un impuls puternic pentru eforturile de scădere în greutate. 

De reținut despre miere

Procesul de pierdere în greutate trebuie să se concentreze întotdeauna pe asigurarea aportului adecvat al tuturor nutrienților și nu doar reducând consumul de calorii. În plus, ar trebui să ardeți mai multe calorii zilnic prin exerciții regulate, împreună cu o dietă sănătoasă pentru a obține rezultatul dorit. Pierderea în greutate este un proces gradual; nu căutați scurtături, deoarece acestea pot fi dăunătoare. 

Notă: Consultați întotdeauna un dietetician calificat sau un nutriționist pentru un plan de masă adecvat. 

Magazin online recomandat pentru cumpararea de miere naturala de albine: Casuta cu Miere

 

About Author

cameleo

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *