Tot ce trebuie sa stii despre acidul salicilic din produsele cosmetice

0
acidul-salicilic-din-produsele-cosmetice

Fie că v-ați luptat cu punctele negre încăpățânate sau căutați să vă revitalizați tenul cu aspect tern, este posibil să fi văzut acest ingredient – minune în multe produse cosmetice destinate ingrijirii pielii: acidul salicilic. Acest ingredient este, probabil, cel mai cunoscut pentru puterile sale de exfoliere și de combatere a bacteriilor.

Acidul salicilic este un beta-hidroxi acid (BHA), un tip de compus organic pe bază de carbon care apare în mod natural în scoarța de salcie, fructe și legume. Nu numai că acidul salicilic combate bacteriile, dar reduce și inflamația și exfoliază pielea. Deși acidul salicilic este destul de comun în produsele pentru piele, există multe alte aspecte pe care majoritatea oamenilor nu le știu, cum ar fi dacă este de fapt potrivit pentru tipul lor de piele. Ei bine, ai venit la locul potrivit – specialiștii în piele sunt aici cu toate răspunsurile despre acidul salicilic pe care tu le cauți.

Ce face acidul salicilic pentru pielea ta?

Acidul salicilic este un ingredient excelent de curățare a porilor, deoarece exfoliază suprafața pielii și pătrunde în pori pentru a îndepărta uleiul. Acest lucru ajută la prevenirea blocării porilor și poate ajuta la eliminarea înfundărilor care s-au format deja. Acidul salicilic are capacitatea de a pătrunde adânc în pielea ta și de a elimina excesul de ulei și celulele moarte ale pielii.

  • Avantajele principale sunt:
  • Luptă împotriva acneei
  • Îndepărtează celulele moarte ale pielii
  • Scade secreția de ulei
  • Reduce inflamația și roșeața

Alături de tratarea acneei, este posibil să fi văzut acid salicilic în produsele care „întineresc” sau „îți luminează” pielea.

Cui i se potrivesc produsele cosmetice cu acid salicilic?

Acidul salicilic (aspirina) este un ingredient excelent pentru persoanele cu piele grasă și predispusă la acnee, și în special pentru tratarea și prevenirea acneei comedonale (punctele negre și albe). În concentrații mai mari, poate fi utilizat pentru a trata acneea chistică, dar trebuie să consultați întotdeauna medicul dermatolog. Persoanele cu pielea uscată sau sensibilă ar trebui să aibă o atenție sporită, deoarece acest ingredient poate usca în continuare și irita pielea.

Cât de des ar trebui utilizate produsele cosmetice cu acid salicilic?

S-ar putea să vă simțiți dornici să vă îndreptați către cea mai apropiată farmacie și să adăugați acest ingredient la regimul dvs. zilnic. Dermatologii nu recomandă în general acid salicilic pentru utilizarea de zi cu zi. Acest lucru se datorează faptului că are potențialul de a irita și usca pielea. Medicii dermatologi sugerează o frecvență a utilizării de o dată sau de două ori pe săptămână. Acest lucru va depinde de cât de sensibilă este pielea dvs. și de alte produse pe care le utilizați. Dacă pielea este exfoliată excesiv, devenind iritată sau foarte uscată, se scade frecvența acidului salicilic sau schiar eliminarea din rutina de îngrijire a pielii.

Având în vedere că acidul salicilic are multe utilizări, cele mai bune produse pentru dvs. vor depinde de tipul dvs. de piele și de ce beneficiile pe care le doriti. Deoarece acidul salicilic usucă tenul, este important să acorde o atenție suplimentară hidratării. Ar trebui să căutați produse care au ingrediente hidratante, cum ar fi uleiuri calmante, acid hialuronic și ceramide. Dacă aveți pielea uscată sau sensibilă, căutați produse cu o concentrație mai mică de acid salicilic (mai aproape de 1%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here