CASA SI GRADINA

Instalator Bucuresti: Avantajele si dezavantajele incalzirii prin pardoseala

 • martie 30, 2020
 • 4 min read
Instalator Bucuresti: Avantajele si dezavantajele incalzirii prin pardoseala

Lucrarile de renovare sau amenajare necesita solicitarea serviciilor profesionistilor: echipele de lucru pentru finisaje, electrician, instalator Bucuresti, iar in cazul in care este este vorba despre un proiect amplu, de un decorator de interior. Printre solutiile actuale de incalzire se numara si incalzirea in pardoseala  – fiind o tendinta care se mentine de cativa ani, atat ca functionalitate, cat si din punct de vedere estetic.

Incalzirea in pardoseala se bucura de popularitate cu precadere in amenajarea locuintelor noi, dar incepe si sa fie o optiune pentru cei care decid sa isi renoveze apartamentul sau casa. 

Incalzire in pardoseala realizata de specialisti – apeleaza intotdeauna la un instalator Bucuresti pentru aceste lucrari 

Aceasta solutie de incalzire, ca de altfel orice optiune existenta, prezinta deopotriva avantaje si dezavantaje pentru beneficiari. Asadar, care solutie de incalzire este cea mai potrivita – cea prin pardoseala sau calorifere / central termica?

Avantajele incalzirii prin pardoseala

 • Raport optim intre eficienta energetica si incalzirea incaperilor

Incalzirea prin  pardoselea functioneaza simplu – oferind caldura incaperilor, de la nivelul podelei. Aceasta poate fi realizata cu electricitate sau apa, asa ca utilizatorii trebuie sa se decida asupra acestui aspect. 

Cele pe baza de apa actioneaza prin pomparea apei incalzite in tevi emanand caldura, iar sistemele cu incalzire prin pardoseala electrica functioneaza simplu, incalzind cablajul montat sub podea. 

Eficienta energetica este dovedita in ambele cazuri, comparativ cu incalzirea prin centrala termica si calorifere. Caloriferele au nevoie de +60 grade pentru a se incalzi, in timp ce incalzirea in pardoselea are nevoie de 29 grade pentru incalzirea incaperilor. Se estimeaza ca optiunea de incalzire prin pardoseala asigura o economie medie a costurilor facturile de 15%. 

incalzire in pardoseala instalator bucuresti

 • Instalare este simpla

Instalarea este simpla si se poate desfasura si intr-un timp scurt, atunci cand este vorbad espre lucrarile de amenajare a locuintelor noi sau proiecte de renovare in toata casa. Spre exemplu, in cazul instalatiei prin electricitate, un instalator Bucuresti poate instala rapid cablurile, acestea fiind usor de intins si instalat. 

 • Facilitatea utilizarii

Sistemul este actionat cu faciliate, fie ca se opteaza pentru un termostat care poate fi programat, sau unul clasic. In plus, odata instalat, sistemul nu are nevoie de intretinere, prezentand garantie pentru timpul indelungat. 

 • Design optim – mai mult spatiu in incaperi 

Sistemele de incalzire prin pardoseala permit personalizarea spatiilor asa cum se doreste, nemaifiind nevoie de montarea la exterior a tevilor si a caloriferelor.

De asemenea, sistemul poate fi integrat doar intr-o incapere, iar in restul sa fie pastrata varianta clasica de incalzire. Astfelm, poate fi obtinut un living amenajat modern, spatios. 

 • Compatibilitate cu diverse pardoseli

Asa cum a mai fost mentionat, incalzirea prin pardoseala le confera utilizatorilor libertatea de a proiecta si decora casa dupa bunul plac, incepand de la pardoseala si pana la mobila, pentru ca incalzirea prin pardoseala poate fi instalata sub gresie, lemn, parchet laminat. Este important ca solicitantii sa se consulte cu un specialist – instalator Bucuresti cu privire la tipul de pardoseala selectat. 

 • Confort 

Usurinta in utilizare, faptul ca nu trebuie sa efectuate periodic lucrari de mentenanta, asa cum se intampla in cazul caloriferelor, ce trebuie aerisite inainte de folosirea in sezonul rece – plaseaza aceasta solutie de incalzire in topul confortului. 

 • Siguranta

Sistemul de incalzire prin pardoseala este ascuns si nu prezinta motive de ingrijorare, caldura degajata este optima pentru aerul interior. 

incalzire in pardoseala avantaje

Exista argumente contra instalatiilor de incalzire in pardoseala?

 • Costurile totale de instalare

Cel mai mare dezavantaj al acestei variante de incalzire este pretul ridicat, mai ales daca este vorba de sistemele pe baza de apa, care trebuie instalate, de regula, inca din faza de constructie. Totusi, sistemele pe electricitate sunt de 2-3 ori mai accesibile fata de cele pe apa, dovedindu-si valoarea in timp – investitia are garantie pe toata durata vietii. 

 • Timpul de instalare

In partea superioara a sistemului de incalzire va fi nevoie si de turnarea unei sape – operatiune care extinde timpul de lucru, avand in vedere ca este nevoie de cateva zile pentru uscarea completa. 

 • Probleme intampinate cu inaltimea pardoselilor

Cei care doresc sa instaleze un astfel de sistem, in special cei care desfasoara proiecte de renovare, trebuie sa cunoasca faptul ca odata cu instalarea, inaltimea podelelor din incaperi se va mari cu cativa cm.  

Pentru a concluziona, sistemele de incalzire prin pardoseala prezinta mai multe avantaje decat dezavantaje, fiind o metoda de incalzire usor de utilizat, cu costuri initiale mari, dar cu reduceri la facturi pe termen lung. De aceea, pentru siguranta montajului, contacteaza doar echipe de lucru si un instalator Bucuresti cu experienta, asa cum sunt si cei de la Luk Install, ale caror detalii de contact le gasesti mai jos:


Telefon – 0743 697 295

Mail – office@lukinstall.ro  

Website – www.lukinstall.ro

About Author

cameleo

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *