LIFESTYLE

Introvertiții au nevoie de aceste lucruri la job pentru a fi fericiți și productivi

  • mai 29, 2019
  • 4 min read
Introvertiții au nevoie de aceste lucruri la job pentru a fi fericiți și productivi

Fericirea la locul de muncă este extrem, dar extrem de dificil de găsit uneori, așa că, fără alte introduceri, aici sunt 5 ​​lucruri de care are nevoie orice introvertit la job pentru a fi fericit. Aceste puncte nu sunt exclusive tipului de personalitate, dar ele sunt comune. Dacă sunteți introvertit, sper că acest articol vă ajută să vă apropiați de găsirea unui drum corect în carieră.

 POSIBILITATEA DE A-ȘI FOLOSI INTUIȚIA

Persoanele introveritite sunt extrem de intuitive  și au nevoie de oportunități de lucru pentru a o folosi. Ei deduc lucrurile prin momentele “bulbului de lumină”, ​​când o idee apare brusc și intuitiv și urmăm acea idee oriunde ne conduce, de multe ori în locuri minunate și luxuriante. Unele locuri de muncă care necesită o intuiție includ scriitura și psihologia, cariere care tind să fie pe loc fruntaș în lista introvertiților.

 PROVOCĂRI PERMANENTE

O să spunem în gura mare – introvertiții se plictisesc cu ușurință și când spunem cu ușurință, ne referim foarte foarte ușor. Sarcinile de rutină, spulberă fericirea, îi fac obosiți și deprimați și, mai devreme sau mai târziu, este foarte probabil să renunțe. De aceea, am putea spune că administrarea afacerilor nu este probabil cea mai bună alegere de carieră pentru un introveriti, deoarece implică o mulțime de sarcini de rutină detaliate, de la trimiterea de mailuri și depunerea documentelor la introducerea datelor în diverse sisteme interne. Acest tip de loc de muncă ar putea fi mai potrivit pentru o personalitate “sensibilă”. Introveritții pe de altă parte, prosperă în prezența varietatății, a noutății și a prospețimii, cu lucruri care îi amuză și îi încântă.

 CREATIVITATE

Introvertiții sunt oameni creativi – asta e o certitudine. Le place să amestece idei, emoții și experiențe împreună într-o varietate puternică de creativitate și imaginație. Adesea, oamenii sunt surprinși de cât de creativi putem fi . Este acel moment aprins de inspirație, un nivel ridicat de originalitate, care le aduce admirație de la ceilalți – și da, creativitatea  este trăsătura care îi caracterizează cel mai bine! Din fericire, există numeroase ocupații creative, cum ar fi grafician, artist, actor, autor, blogger sau recenzor de carte.

 SEMNIFICAȚIE ȘI SCOP

Introvertiții au o nevoie puternică de sens în viața lor și nu pot lucra pentru o companie care nu oferă o valoare reală ființelor umane – sau, mai rău, o persoană care intră frecvent și ușor în conflict cu oameni, animale, mediul sau orice altceva. Introvertiții au nevoie să simtă că ajută oamenii într-un fel, chiar dacă nu lucrează într-o profesie tipică de îngrijire, cum ar fi profesor, asistenta medicală sau consilier. Un muzician, de exemplu, creează melodii care aduc bucurie vieții oamenilor, iar un introvertit care lucrează ca specialist în resurse umane îi ajută pe angajații diferitelor personalități, talente și abilități să-și atingă întregul potențial. Locurile noastre de muncă trebuie să fie semnificative și aliniate la valorile lor.

 SINGURĂTATE

Există foarte puține locuri de muncă care nu necesită interacțiuni cu alte persoane. Aproape fiecare loc de muncă de pe această planetă necesită o socializare într-o formă sau alta, fie că este vorba despre clienți, participând la întâlniri, luând apeluri telefonice sau ajutând clienții. Cu toate acestea, pentru ca un introvertit să fie fericit la locul de muncă, are nevoie de ceva timp singur. De exemplu, în publicitate, vor exista multe momente pe care să le petreeacă deparate de interacțiunea socială, atunci când trebuie să scrie, de exemplu. Locurile de muncă ce necesită activitate socială în permanență, cum ar fi un recepționer sau un agent de vânzări, ar fi un job dificil pentru un introvertit.

***

Desigur,  poate fi dificil pentru un introverit să găsească cariera potrivită – una care să îndeplinească toate cerințele enumerate în acest articol. La sfârșitul zilei, știți care dintre aceste lucruri sunt cele mai importante și lucrurile pe care sunteți dispus să fiți mai flexibili. Un lucru care vă poate ajuta să vă construiți cariera pe care o doriți – și să vă lipiți de ea – este să determinați ce sunt valorile voastre. Iată o resursă care te poate ajuta să faci asta.

About Author

cameleo

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *